НОВИНИ

Избраха председател на Комисията за финансов надзор

Единственият кандидат за шеф на комисията по финансов надзор в парламента - Карина Kараиванова - представи идеите си за развитие финансовия орган пред бюджетната комисия днес. Основните акценти в концепцията и са - Одит на Комисията за финансов надзор, усъвършенстване на надзора и развиване на капиталовия пазар.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 26.07.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

В момента Караиванова е зам.-министър в министерство на финансите и единствената претендентка за председател на Комисията. Процедурата по номинация не мина без скандали в пленарната зала.

Миналата седмица БСП, АБВ и независимите депутати Георги Кадиев и Велизар Енчев сезираха Конституционния съд за нарушаване на правилата по избор на нов шеф на финансовия надзор. Част от народните представители бяха смутени и от по-кратките срокове за номиниране на кандидати.

Според председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова законът е спазен и днес тя лично защити професионалните качества на Карина Караиванова.

Менда Стоянова, председател на Комисията за бюджет и финанси в НС: искам да споделя и личните си впечатления от г-жа Караиванова, която освен че е един изключителен професионалист, независима личност, слабичка и младичка обаче доста твърда в отстояване на позициите си.
Карина Караиванова, зам.-министър на финансите и кандидат за председател на КФН: Считам, че е редно, когато се поема за управление една структура да има яснота какво заварва човек, когато стъпи в длъжност, така че е нормално да се извърши и финансов одит и доколкото е възможно и одит на извършените операции за изминалия период за предходния мандат
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светослав Малинов: Трябват ни нови мерки за борба с тероризма
Светослав Малинов: Трябват ни нови мерки за борба с тероризма
Как да се предпазим от морските таралежи?
Как да се предпазим от морските таралежи?