НОВИНИ

Комисията за избор на изтребител ще е готова със заключение до септември

Президентът Румен Радев няма да бъде викан във временната парламентарна комисия, която ще проучва изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет. На първото заседание стана ясно, че ще бъдат изискани всички документи още от издаването на заповедта за започване на процедура по закупуване на нови изтребители.

комисията избор изтребител готова заключение септември
bnt avatar logo
от БНТ
18:50, 05.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Председателят на Комисията Емил Христов каза, че целта е да се изчистят всички наслоени в последно време съмнения и се ангажира, че до края на септември трябва да има заключение от проверката.

Христов не изключи, че резултатите от работата на комисията може да повлияят за смяна на вида бойни самолети, ако излязат данни или факти, които увреждат българския интерес.

Емил Христов - председател на Временната парламентарна комисия за проучване на изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет: Ще поканим всеки един, включително и г-н Герджиков. Целта е да се постигне яснота, да се постигне максимална откритост за това как е работено и какво се е случвало досега.

- В този смисъл ще викате ли президента?

- Не, дори не сме разговаряли за това да търсим президента и да търсим хора от екипа му, но ако се наложи - има хора, които са работили, изключвам президента, които са работили в работната група и ще ги потърсим за съдействие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
4 соларни инсталации спестяват пари на община Сливо поле
4 соларни инсталации спестяват пари на община Сливо поле
Парламентът прие доклада за 2016 г. за интеграцията на ромите
Парламентът прие доклада за 2016 г. за интеграцията на ромите