НОВИНИ

Комисията за изтребителя ще изслуша трима бивши министри идната седмица

Трима бивши министри на отбраната се очаква да бъдат изслушвани от временната парламентарна комисия за проучване изпълнението на процедурата по избор на нов тип боен самолет.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:30, 15.07.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас
комисията изтребителя изслуша трима бивши министри идната седмица

Заседанието на комисията е насрочено за 19 юли в сряда. На него е предвидено изслушване на трима бивши военни министри. Те са Аню Ангелов, който бе начело на министерството на отбраната в периода 2010 – 2013 г., министърът на отбраната в периода 2013 – 2014 г.- Ангел Найденов и военният министър в предния кабинет на Бойко Борисов - Николай Ненчев, който беше начело на ведомството в периода 2014 – 2017 г.

Парламентът създаде временната комисия по предложение на Цветан Цветанов и други депутати от ГЕРБ в края на миналия месец - 28 юни 2017 г. Председател стана също депутат от ГЕРБ - Емил Христов. В нея има деветнадесет народни представители. Според правилата й за работа, тя следва да се запознае с всички факти и обстоятелства относно проведената процедура по избор на нов тип боен самолет; извършените дейности от длъжностните лица по разглеждане на постъпилите предложения от страните доставчици; отговорностите по управлението на процеса и реда за вземане на решение за завършване на процедурата по избор от Министерския съвет.

От доклад на министъра на отбраната стана ясно, че според протокола на междуведомствената работна група предложението на Швеция е класирано на първо място с резултат 0,90, а предложението на Италия е класирано на второ място с резултат 0,61. Предложението на Португалия с логистичен пакет от САЩ не е било класирано поради несъответствие на ценовото му предложение с изискванията, заложени в RFP.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбската полиция арестува турски гражданин, заподозрян в тероризъм
Сръбската полиция арестува турски гражданин, заподозрян в тероризъм
40 жени от Косово са се присъединили към екстремистки групи в Сирия и Ирак
40 жени от Косово са се присъединили към екстремистки групи в Сирия и Ирак