НОВИНИ

Анализът на КЗК за горивата

Комисията за защита на конкуренцията установи картел в пазара на горива у нас. Антимонополистите са констатирали, че продължителното задържане на цената на дребно на високи нива, може да е в резултат на антиконкурентни практики на пазара.

bnt avatar logo
от Илина Бисерова
17:55, 25.02.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
анализът кзк горивата

КЗК е установила, че предлаганите цени на седем вериги бензиностанции са идентични. Атнимонополният орган образува производство за установяване на нарушения и за седемте вериги бензиностанции и допълнително производство срещу Лукойл-Нефтохим.

Пълният текст на Секторния анализ на Комисията за защита на конкуренцията, можете да откриете по-долу:

;
Марио Гаврилов - говорител на КЗК
"От средата на 2013-та година, оттогава започва разтваряне на ножица между цените на едро и дребно в един момент най-големите печалби започват да се реализират от търговците които са накрая на веригата и това се случва с всички фирми в бранша и независимо, че цените на едро поевтиняват цените на дребно за един продължителен период от време са задържани на едни постоянни равнища. Това продължително задържане на цените е изключително смущаващо заедно с липсата на своевременна реакция заедно с фирмите на този пазар и от наша гледна точка това е резултат от антиконкурентни практики".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Нападателите от Околовръстното са имали огнестрелно оръжие
​Нападателите от Околовръстното са имали огнестрелно оръжие
Обама се включи в концерт в Белия дом
Обама се включи в концерт в Белия дом