НОВИНИ

Кондуктор пострада при инцидент между тролей и автобус

Кондуктор в автобус от градския транспорт в Русе пострада, след като в превозното средство се вряза един от токопреносвачите на спрян тролей. Животът на мъжа е вън от опасност. Инцидентът е станал след обяд на обръщалото на булевард „Трети Март” в Западната промишлена зона на града.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
20:40, 15.06.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Тролеят бил спрян на обръщалото, а водачката му - Галя Николова, се опитвала да свали токопреносвачите, или така наречените „тиранти”, разказа самата тя. Тогава, по думите ѝ минал автобусът по маршрута на 16 линия. Според очевидци той се е движел много бързо. Металният прът на тролея се врязал в предното му стъкло и ранил кондуктора, който е седял на първата седалка. Мъжът веднага бил откаран в болницата. Няма опасност за живота му. Водачът на автобуса отказа коментар, а шофьорът на тролея Галя Николова описа ситуацията така:

„Аз ако бях на пътя, трябваше да ме отнесе. Аз просто бях зад тролея и държах въжето. В момента, в който се случи ударът, се скъса въжето, аз го пуснах, а той спря чак там.”

По време на инцидента в автобуса е имало няколко пътници, които са се качили на следващото превозно средство от градския транспорт. Сред тях няма пострадали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вселенският патриарх Вартоломей пристигна на остров Крит за Великия събор
Вселенският патриарх Вартоломей пристигна на остров Крит за Великия събор
Нови сблъсъци между футболни фенове в Лил (ВИДЕО)
Нови сблъсъци между футболни фенове в Лил (ВИДЕО)