НОВИНИ

Конференция за състоянието на въоръжените сили

Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев призова за бързо получаване на средства за въоръжените сили. Днес той участва в заключителния етап от тазгодишното издание на конференцията на началника на отбраната в София. На форума генерал-лейтенант Андрей Боцев представи анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината на Българската армия за 2017 година.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
23:10, 27.02.2018
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Президентът Румен Радев отбеляза след конференцията на началника на отбраната необходимостта от много по-голямо внимание към въоръжените ни сили.

Румен Радев - президент на Република България: Вижте какво става в нашия регион - съседна на нас държава води война. Трябва въоръжените сили възможно по-бързо да получат финансирането, което се полага, за способностите, които искаме да притежават.

От своя страна началникът на отбраната каза, че основният проблем е недостатъчният личен състав във въоръжените ни сили, като изрази безпокойството си от недостига на офицерски състав, възлизащ на около 20 %

Генерал-лейтенант Андрей Боцев - началник на отбраната:Ето защо сред основните ни приоритети продължава да бъде попълването на некомплекта от личен състав във военните формирования. В заключение ще посоча, че на днешния форум предоставихме обективна картина на проблематиката, но и набелязахме възможните пътища за развитие и основните задачи в подготовката за 2018 година.

Началникът на отбраната отбеляза допълнително осигурените от държавния бюджет над 100 млн. лева за повишаване на възнагражденията на хората в отбраната през 2018-та, както и за назначаването на нови до 1300 военни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставки и слухове за ремонт на гръцкия парламент
Оставки и слухове за ремонт на гръцкия парламент
Нови мерки срещу телефонните измамници
Нови мерки срещу телефонните измамници