НОВИНИ

Конференция за триизмерни технологии се проведе в София

Днес България беше център на 3D технологиите. Българите, които спечелиха технологичен "Оскар" за създаването на 3D софтуер, събраха най-големите международни компании на конференция.

bnt avatar logo
от БНТ
20:50, 17.05.2019
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Бъдещето не е в 3D технологиите. Защото те вече са настоящето. В игрите, които играем, светът е нарисуван така, че да може да бъде разгледан. Най-просто обяснено. А най-точно обяснено могат да ни го кажат българите, които създадоха свой 3D софтуер.

Петър Митев, съосновател на български софтуер за създаване на 3D визуализации: Нашият софтуер е това, което кара този виртуален свят да заживее, да видите истинската картинка.

И така - българите дали нещо на света. И света не пропуснал възможността да се възползва.

Петър Митев, съосновател на български софтуер за създаване на 3D визуализации: Най-големите автомобилни компании правят своите маркетинг брошури, видеа и така нататък, благодарение на нашия софтуер и ние сме в много добри отношения с тях.

С български софтуер и на българска територия са направени някои кадри, които вече са на световната сцена.

Лазарин Кушев, създател на визуални ефекти: Като тези, които можем да видим в Хелбой - това е последният проект, по който работихме. Софтуери от типа на този, който се разработва тук в последните години, изключително много дръпнаха и на световно ниво.

Затова днес на тази конференция имаше хора, които правят автомобили, филми и игри за милиони. Те знаят за България благодарение на онези българи, които достатъчно рано са се научили да живеят настоящето с поглед към бъдещето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха четирима души за трафик на органи в Косово
Арестуваха четирима души за трафик на органи в Косово
Доналд Тръмп представи предложенията си за реформа на миграционната система
Доналд Тръмп представи предложенията си за реформа на миграционната система