НОВИНИ

Конфискуваха тон и половина риба без документи в Тутракан

Тон и половина толстолоб, без установен произход, са конфискували в Тутракан служителите на Агенцията по рибарство и аквакултури. Рибата е била докарана в склад на борсата в града от камион без лиценз. Конфискуваната риба ще бъде унищожена.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
16:24, 21.02.2020
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Инспекторите от Агенцията по рибарство са съставили 3 акта - на собственика на склада и на шофьора, защото единият е приел, а другия докарал риба без ветеринарни документи, както и за превоз с неподходящо превозно средство.

Михаил Михайлов, началник на отдел "Рибарство и контрол - Централен Дунав": Варненски микробус в една вана, метална вана, в която беше изсипана тази риба. Тя може да е от всякъде - може да е и от това стопанство, може да е бракониерска риба./

От началото на годината риба с неизвестен произход - около 900 кг, е била открита в друга голяма рибна борса в региона

Михаил Михайлов, началник на отдел "Рибарство и контрол - Централен Дунав": Собственикът на борсата каза - "те идат такива, но аз ги гоня". Значи той ги гони, когато нас ни няма. Толкова филета щяха да излязат екземплярите бяха между 15 и 30 кг - толстолоб и амур.

Инспекторите казват, че наблюдават няколко големи групи бракониери.

Михаил Михайлов, началник на отдел "Рибарство и контрол - Централен Дунав": Тази риба, никой няма да бракониерства в такива големи количества, ако няма как да реализира този улов.

Затова и голяма част от проверките на инспекторите са насочени към рибните борси, от където излизат големи количества не само за магазините в страната, но и за съседна Румъния.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разбиха 10 коли в Димитровград
Разбиха 10 коли в Димитровград
Отпада ограничението на движение за МПС до 12 т през Троянски проход
Отпада ограничението на движение за МПС до 12 т през Троянски проход