НОВИНИ

Конгресът на САЩ ще разследва твърденията на ЦРУ за руска намеса в изборите

Конгресът на САЩ ще разследва твърденията на ЦРУ, че Русия се е намесвала в президентските избори в САЩ през ноември в подкрепа на Доналд Тръмп, заяви днес лидерът на републиканците в Сената, Мич Макконъл.

bnt avatar logo
от БТА
21:43, 12.12.2016
Чете се за: 00:25 мин.
По света
конгресът сащ разследва твърденията цру руска намеса изборите

Той каза пред репортери, че разследването ще бъде извършено от сенатската комисия по разузнаването. Двама ключови сенатори републиканци - Джон Маккейн и Линдзи Греъм, който е отявлен критик на новоизбрания президент, заедно с двама сенатори демократи, са поставили въпроса за такова разследване на действията на Кремъл.

"Очевидно е, че всякаква намеса от чужбина в нашите мерки за киберсигурност, е обезпокоителна и аз силно осъждам подобни действия", каза Макконъл.

ЦРУ преди няколко дни оповести извода си "с висока степен на надеждност", че Русия се е опитвала да повлияе върху изборния резултат в полза на републиканеца Доналд Тръмп, който по време на кампанията изрази адмирации за действията на руския лидер Владимир Путин. Новоизбраният американски президент обаче нарече тези твърдения на ЦРУ "смехотворни".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест пред Софийски районен съд
Протест пред Софийски районен съд
Поклон пред жертвите в деня на траур
Поклон пред жертвите в деня на траур