Групата „Конкурент“ отбелязва 30-годишнината си с грандиозен концерт в зала „Универсиада“ в София. Формацията е основана от вокалиста Емил Анчев. Бандата бързо печели фенове с тежкия си рок, който в миналото плахо си пробиваше път през „Желязната завеса“. За 30 години Конкурент издадоха 7 албума и навъртяха стотици километри както у нас, така и в чужбина.

София

За 30 години светът се промени драстично. Падна „Берлинската стена“, а България влезе в Европейския съюз. Конкурент обаче останаха неподвластни на времето.

Емил Анчев, вокалист и основател на "КОНКУРЕНТ": "Честно казано като някакъв миг, като един ден, вижда ми се адски кратко, а същевременно знам колко труд, колко пот, колко дни на радост, на сълзи е имало, но не бих ги заменил за нищо."

Конкурент са едни от пионерите на хеви-рок културата у нас. Заедно с Ера и Ахат бандата прокарваше идеята за тежките звуци в България.

Емил Анчев, вокалист и основател на "КОНКУРЕНТ": "Едно време ние мечтаехме да влезем в студио и даже влизахме с трепет, гледахме магнетофоните, тези неща, усещането беше друго."

Конкурент са делили една сцена с групи като Уйтснейк, Тото, Дийп Пърпъл, Скорпионс, AC/DC. Свирили са на престижния джаз фестивал в Монтрьо. На концерта, с който бандата ще отбележи 30-годишнината си, всеки фен на влизане в залата ще получи диск с най-доброто от творчеството на Конкурент.

Емил Анчев, вокалист и основател на "КОНКУРЕНТ": "Ние сме участвали на доста концерти, но свирим наши парчета. А тук всичките ни гости ще пеят песни на Конкурент и това ще е интересно за публиката, примерно да види как данчо Караджов пее, как Наско от БТР пее, как Звезди, те ще си изберат по едно парче и ще го изпеят с Конкурент."

Освен с концерт, Конкурент ще отбележат 30-годишнитата си и с нов албум, недвусмислено наречен „По трудния начин”.