НОВИНИ

Конкурс за деца хористи във филхармонията

Софийската филхармония отваря вратите си и за най-малките певчевски таланти. За първи път там ще се създаде детски хор. Най-нетърпеливите вече подават документите си, но крайният срок не е приключил.

БНТ2-София
от БНТ2-София Светлозара Лазарова
19:30, 11.05.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Участието в хор е една от първите крачки за всички, които мечтаят за голямата сцена. Единственото условие, на което трябва да отговарят децата, е да са във възрастовата граница между 6 и 19 години. Няма никакво значение дали са се занимавали с музика, а как ще се представят на самия конкурс.

Две песни - това е репертоарът, който младежите трябва да подготвят.

Славил Димитров - диригент на националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов"
"Към всички тези чудесни професионални състави, които имаме в Софийска филхармония, едно бижу ще бъде появата на детски филхармоничен хор. Най-важното нещо е децата да имат усет към красивото и да се чувстват добре докато правят това, а нашата цел е с тях да музицираме."

В детски хор се заражда и любовта към музиката на говорителя на филхармонията Зорница Китинска. Макар да не се изявява на сцена, тя споделя, че именно хорът е обвързал житейския ѝ път с музиката.

Зорница Китинска - PR на Софийската филхармония
"Тази огромна красота, която в началото я сричаш, опипваш я и с всеки ден става все по-красиво и по-хармонично и ти си част от това огромно нещо. Сякаш влизаш в друг свят и не си ти, ставаш по-добър."

Прослушването на младите таланти е на 14 май.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът освободи зам.-министъра на здравеопазването
Премиерът освободи зам.-министъра на здравеопазването
Матурите вече ще бъдат разделени в модули
Матурите вече ще бъдат разделени в модули