НОВИНИ

Конна база край Вакарел се превърна в снимачна площадка

Носителка на "Сребърна мечка" от Берлинале и любими български актьори застават пред камерите във филм за отритнатите от обществото. "Кръвта на пеликана" разказва изпитанията пред грижата и приемането на различните.

Айше Сали
от Айше Сали
11:53, 09.09.2018
Чете се за: 00:53 мин.
Още

В света на Вибке възпитаването на полицейски коне и две осиновени деца от България е като изминаване на трудния път към доверието. Искреността и проблемите, които среща, показват как доброто и злото достигат до сърцата на най-малките. Решителността на тази жена, избрала да живее в малка ферма, впечатлява и актрисата Нина Хос. Заради желанието да разбере повече за живота на Вибке носителката на "Сребърна мечка" от Берлинале влиза в нейната роля.

Нина Хос, актриса: Когато обучаваш конете, бързо разбираш, че освен над тях, работиш и над себе си. Ако има проблем обикновено той не е в животното, а в инструктора. Когато моята героиня разбира това, се опитва да използва подхода и в отношенията си с децата, но скоро разбира, че при тях моделът не работи. Тогава си казва: може би трябва да направя нещо по-голямо? Може би хората ще си помислят, че съм луда, но не бива оставя това момиче да си тръгне.

Уроците по немски и езда са част от подготовката на 6-годишната актриса Катерина. Заедно с Аделия са избрани да участват във филма след кастинг, на който се явяват 300 деца.

Аделия, актриса: Аз съм осиновено дете от България. След време майка ми решава да осиновява друго момиче. След време то се оказва с проблеми и лекува чрез магии и други такива неща.

В "Кръвта на пеликана" историите на онеправданите са представени чрез красивия жест на подадената ръка.

Мила Войникова, "Мирамар филм": Урокът е, че трябва да обичаме своите деца, да правим всичко възможно за тях, да ги предпазваме.

Филмът ще бъде на големия екран следващата есен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди началото на учебната година в Пловдивско все още се търсят учители
Преди началото на учебната година в Пловдивско все още се търсят учители
Северна Корея отбеляза 70 години от създаването на републиката
Северна Корея отбеляза 70 години от създаването на републиката