Носителка на "Сребърна мечка" от Берлинале и любими български актьори застават пред камерите във филм за отритнатите от обществото. "Кръвта на пеликана" разказва изпитанията пред грижата и приемането на различните.

Вакарел, Ихтиман

В света на Вибке възпитаването на полицейски коне и две осиновени деца от България е като изминаване на трудния път към доверието. Искреността и проблемите, които среща, показват как доброто и злото достигат до сърцата на най-малките. Решителността на тази жена, избрала да живее в малка ферма, впечатлява и актрисата Нина Хос. Заради желанието да разбере повече за живота на Вибке носителката на "Сребърна мечка" от Берлинале влиза в нейната роля.

Нина Хос, актриса: Когато обучаваш конете, бързо разбираш, че освен над тях, работиш и над себе си. Ако има проблем обикновено той не е в животното, а в инструктора. Когато моята героиня разбира това, се опитва да използва подхода и в отношенията си с децата, но скоро разбира, че при тях моделът не работи. Тогава си казва: може би трябва да направя нещо по-голямо? Може би хората ще си помислят, че съм луда, но не бива оставя това момиче да си тръгне.

Уроците по немски и езда са част от подготовката на 6-годишната актриса Катерина. Заедно с Аделия са избрани да участват във филма след кастинг, на който се явяват 300 деца.

Аделия, актриса: Аз съм осиновено дете от България. След време майка ми решава да осиновява друго момиче. След време то се оказва с проблеми и лекува чрез магии и други такива неща.

В "Кръвта на пеликана" историите на онеправданите са представени чрез красивия жест на подадената ръка.

Мила Войникова, "Мирамар филм": Урокът е, че трябва да обичаме своите деца, да правим всичко възможно за тях, да ги предпазваме.

Филмът ще бъде на големия екран следващата есен.