НОВИНИ

Предлагат обща дейност на университетските болници в Пловдив

Да бъде създаден консорциум между университетските държавни и частни болници за активно лечение в Пловдив и Медицинския университет, предлагат лекари и научни работници. Сдружението ще бъде в полза на пациентите, тъй като медицинските специалисти ще могат да вземат участие в тежки операции в други болнични заведения. Така, според лекарите ще се намали и листата на чакащите пациенти и ще се повиши нивото на здравната помощ.

bnt avatar logo
от Галена Паскова
07:17, 12.07.2016
Чете се за: 00:54 мин.
Още

Доктор Димитър Шишков е началник на Клиниката по урология в Многопрофилната болница за активно лечение „Пловдив“ и член на Комисията по здравеопазване в Народното събрание. Заявява, че нуждата от създаването на консорциум между болниците, в които се обучават студенти и Медицинския университет в града е голяма.

Доц. Димитър Шишков, началник на Клиниката по урология - МБАЛ „Пловдив“: Това значи, че ако на нас ни липсва добър специалист; няма значение коя специалност, ние можем да разчитаме на тази помощ и на тази научна най-вече помощ, която можем да я получим да кажем от „Свети Георги“.

След дни ще стане факт и преобразуването на многопрофилна болница "Пловдив" в университетска. Така шансовете за обща дейност между лечебните заведения се увеличават. Основното е да се осигури най-добрата грижа за пациента.

Доц. Димитър Шишков, началник на Клиниката по урология- МБАЛ „Пловдив“: Ако аз знам, че при мен е слабо едно звено, аз винаги ще го изпратя там, където ще получи истинско здравеопазване, истинска медицина.

Клиниката по Урология в болница „Пловдив“ приема тежки случаи от цялата страна.

Доц. Димитър Шишков, началник на Клиниката по урология - МБАЛ „Пловдив“: Цяла България ни търсят, най-вече за това, защото сме единствените в момента в България, които правим тъй наречените ортотопични замествания.

Медиците напоследък се сблъскват с много пациенти в късен стадий на заболяване. Причината е, че голяма част от болниците задържат хората за ненужни интервенции, за да усвояват пари по клинични пътеки, което обрича пациента. Според доцент Шишков решението е намаляване на броя болници, работещи със касата и въвеждането на втори стълб на здравно осигуряване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Непрекъснати набези тормозят жителите на село Могилино
Непрекъснати набези тормозят жителите на село Могилино
Фирма-фантом открадна парите на жителите на с. Горно Пещене
Фирма-фантом открадна парите на жителите на с. Горно Пещене