НОВИНИ

Константин Проданов е новият лидер на АБВ

Делегатите на Втория конгрес на ПП АБВ избраха Константин Проданов за лидер на партията при явно гласуване.

bnt avatar logo
от Агенция"Фокус"
14:54, 15.01.2017 (обновена)
Чете се за: 01:26 мин.
У нас
константин проданов новият лидер абв

Налага се АБВ да се промени радикално. Това каза новоизбраният лидер на АБВ Константин Проданов по време на Втората сесия на Втория конгрес на АБВ.

„Още сега искам да разсея внушенията, които някои имат. Радикализацията на идеите не означава залитане крайно в ляво“, каза той и отчете, че радикализацията не означава популизъм и обещания на едро.

Проданов коментира, че от самото начало силата на АБВ е в това, че предлага смислени и работещи решения, а не непременно това, което хората искат да чуят. Според него трябва да се поговори за това какъв тип организация ще бъде АБВ оттук нататък.

„В организиционно отношение постигнахме много. Променената ситуцация налага търсене на нови форми на комуникации с хората. Трябва да се върнем към синтеза на идеи отдолу нагоре и то със силно гражданско участие“, заяви новоизбраният лидер на АБВ. "Мисля, че много сериозно трябва да мислим за електронни допитвания до членската маса, до симпатизантите ни“, допълни още Проданов.

По думите му АБВ трябва да се разграничи от ГЕРБ и да търси консолидация с лявото пространство. „Те са силни на корупция, сервилност към външни интереси, към посредственост“, заяви Константин Проданов.

Според него не бива да има коалиция нито явна, нито тайна с ГЕРБ. „В никакъв случай не искам това да звучи като заявка за вечна опозиция“, каза той и посочи, че всяка партия се стреми да бъде във властта, но това не може да става на всяка цена. Проданов посочи, че консолидацията в ляво трябва да продължи. Според него водещи трябва да бъдат принципите. По думите му АБВ ще търси партньори в левия и центристкия спектър. Константин Проданов посочи, че потенциални партньори биха могли да бъдат представители на нефашизоидния патриотичен спектър, но всичко трябва да е на принципа на идейна основа, защото хората няма да им го простят.

;

Константин Проданов е роден през 1977 г. в София. Завършил е международни отношения в Юридически факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а през 2001 г. магистратура по финанси в Токио, Япония. От 2001 – 2011 г. работи в банковия сектор в Токио, в някои от най-реномираните световни инвестиционни банки като ЮБиЕс и Голдмън Сакс, в качеството си на вицепрезидент на девизия „Търговия с деривативи”. В последната година на мандата на президента Георги Първанов е негов съветник по икономически и финансови въпроси. През 2014 г. е кандидат е за евродепутат от ПП АБВ на изборите за европейски парламент. Към момента той е финансист и икономически експерт към ПП АБВ. Работи като главен мениджър в инвестиционна компания в България. Владее английски, руски, японски и френски езици. Проданов е част от ПП АБВ още от самото й създаване.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Турция иска конкретна дата за либерализация на визовия режим
Турция иска конкретна дата за либерализация на визовия режим
Освободиха трима от задържаните за тероризъм в Брюксел
Освободиха трима от задържаните за тероризъм в Брюксел