НОВИНИ

Константин Проданов пое вината за неуспешната коалиция с Движение 21

Формалното коалиционно споразумение между АБВ и Движение 21 за съвместно явяване на изборите приключва своето действие. Това заяви в "Денят започва" лидерът на АБВ Константин Проданов. Като един от основните радетели за това споразумение той пое отговорността за неуспешната мобилизация на двете партии. Тепърва АБВ и Движение 21 ще направят вътрешни анализи на грешките си.

bnt avatar logo
от БНТ
10:06, 03.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас
Константин Проданов, лидер на АБВ: Очевидно, че някъде нещо не сработи. Ако е имало проблем, то не е било на национално ниво, ние много добре работихме и с г-жа Дончева и с целия ѝ екип, но някъде може би не успяхме да обясним как аз като лидер, който говори как сме радикално леви, защо си партнираме с формация която казва, че не е нито лява, нито дясна. Аз мисля, че го обясних достатъчно добре това, но може би хората не разбраха и не повярваха. Обяснението беше просто - г-жа Дончева казва няма ляво, няма дясно по отношение на борбата с корупцията. Там подходът е един и аз напълно съм съгласен с нея. Но с няколко медийни изяви човек не може да достигне до достатъчно широк кръг от хора.

Въпросът за дългосрочното взаимодействие и с Движение 21, и с други леви формации обаче остава. Според Проданов лявото трябва да търси възможност за консолидация, за стабилизиране, защото наистина на България ѝ е необходимо автентично ляво управление, което няма как да се случи с раздробена левица. Параметрите на този диалог тепърва предстои да бъдат уточнявани.

Има и други формации, които аз бих позиционирал в ляво, с които може да се говори, допълни Проданов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва обработката на зелените площи във Варна срещу кърлежи
Започва обработката на зелените площи във Варна срещу кърлежи
КНСБ иска бързо съставяне на стабилно правителство
КНСБ иска бързо съставяне на стабилно правителство