НОВИНИ

Константин Проданов: Взаимодействието с Движение 21 е в процес на договаряне

Новият лидер на "АБВ" Константин Проданов заяви в "Още от деня", че АБВ тръгва с големи амбиции към предстоящите избори, но не иска да прави коалиции, просто за да се влезе в парламента.

bnt avatar logo
от БНТ
20:14, 24.01.2017
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
Константин Проданов, лидер на АБВ: "АБВ тръгва с идеята да бъде сериозен фактор в следващия парламент, както беше и в досегашния. Амбицията ни е да не сме просто партия едва прескочила 4-те процента за да стигне 11 депутати, а да имаме по солидна група, така че да можем да отстояваме позициите и приоритетите си."

Той смята, че АБВ има сериозни шансове, въпреки прогнозите на социолозите.

Константин Проданов: "2016 година не беше добра за социолозите. При цялото ми уважение към тяхната професия, проблемът е, че световната конюктура е такава, че малки събития могат да наклонят везните и да тласнат събитията в една или друга посока много драстично. Никой не предвиди Брекзит, никой не предвиди Тръмп, никой не предвиди избирането на Румен Радев. Така че аз нямам никакви съмнения, че ние сме убедително над парламентарната бариера."

Проданов заяви, че партията ще се цели в конкретни послания и работещи мерки.

Константин Проданов: "Не разчитам на чужди грешки. Мисля, че нашата визия ще има чуваемост на фона този ширещ се популизъм и обещания на едро. Ние сме за смислени послания и конкретни работещи мерки, там се целим."

Той коментира и евентуална коалиция с "Движение 21".

Константин Проданов: "Взаимодействието между нас и Движение 21 в момента е в процес на договаряне, имаме сближаване на позициите, но нищо не е решено. Ние не търсим някакви аритметични коалиции за да се добутаме до някакъв процент и да не правим изцепки тип Реформаторски блок. Идеята е да сме се разбрали по всички принципно въпроси, така че да имаме единна позиция и да можем да защитаваме каузи."


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
РБ и ПФ възразиха срещу пренебрегване на законопроекта за лихвоточките
РБ и ПФ възразиха срещу пренебрегване на законопроекта за лихвоточките
​Човешка грешка остава една от водещите версии за взрива в Хитрино
​Човешка грешка остава една от водещите версии за взрива в Хитрино