Трагичен инцидент - 7-годишната Вивиан почина в аквапарк в Турция. От външното ни министерство съобщиха, че консулът ни в Истанбул Момчил Русинов вече пътува към мястото на инцидента - Айдън. Той трябва да изясни обстоятелствата около трагедията. На 7 юни момиченцето пострада, докато се е спускала по водна пързалка в аквапарк. Откарано е по спешност в местната болница със силни болки. Лекарите установяват, че има разкъсан далак и решават да го преместят в друга болница. По пътя обаче детето почива.

Родителите на Вивиан тази година решават да почиват в луксозен комплекс в Турция, заедно с другото си дете. За инцидента на първо място обвиняват себе си, но ще търсят отговорност и на комплекса. Според бащата на починалото момиче транспортирането до болницата и местенето в друга, също е повлияло за фаталния край.

Веселин Вачев - баща на Вивиан: "Самия аквапарк беше необезопасен, нямаше режим, който да пропуска децата, да пуснат детето да има изчакване, долу да има човек да свири със свирка да се изнасят колкото може по-бързо."

Целта на родителите не е да получат обезщетение, а в началото на сезона да предупредят за рисковете, които крият водните съоръжения, независимо от страната в която се намират.

Веселин Вачев - баща на Вивиан: "Защото болката е неописуема, огромна, нямам думи просто...

По думите на бащата на починалата Вивиан, който е един от тримата тенори на България, са накарани да подпишат документи на турски език, представен за формалност, но така те заявили, че нямат претенции към хотела.

От БНТ изпратихме запитване какви са задълженията на персонала в аквапарка, но отговор не получихме. По случая вече работи и Министерството на външните работи. Генералното консулство на България в Истанбул изяснява обстоятелствата около смъртния случай. За целта ще поискат от Прокуратурата на Република Турция цялата информация за разследването.