НОВИНИ

Контрабандата на цигари е спаднала под 6% през първите три месеца на годината

Контрабандата на цигари е спаднала под 6% през първите три месеца на годината. Това показва изследване на петте големи тютюневи компании, представено днес пред премиера Бойко Борисов, вътрешния министър Валентин Радев и зам.- главния прокурор Иван Гешев.

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
16:08, 08.08.2018
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Контрабандата на цигари е намалява с още 0,8 процентни пункта от началото на годината като с това тя достига до най-ниските нива от 2007 г. досега, а именно 5,8 на сто. През 2010 г. контрабандата на цигари достигна своя пик от 34 на сто. Оттогава тя постепенно намалява.

Бойко Борисов, министър-председател: Нямаме никакво намерение да отстъпваме точно обратното и сега ще видите в горивата също ще изсветлее.

Градовете с най-високи нива на контрабанда на цигари остават Свиленград, Асеновград и Димитровград. В София нивата на незаконни продажби на цигари са под средното за страната ниво.

Борисов коментира, че благодарение на ограничената контрабанда са спрени милиони, които дотогава са изтичали от бюджета. Основна заслуга за това има общата работа на данъчни, митници и полиция.

Бойко Борисов, министър-председател: Накрая като се тегли чертата е повече спокойствие за гражданите и повече приходи в бюджета и възможност да се повишава нивото и стандарта на живот.

Проблем обаче остава контрабандата на рязан тютюн.

Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция": За първото полугодие на 2018 г. иззетият нарязан тютюн е над 10 тона, което доближава количеството, което почти е иззето през цялата 2017 г.

От МВР и прокуратурата се заканиха да продължат с акциите си, за да се изсветлява все повече икономиката.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Летището в Бремен е временно затворено заради пробив в сигурността
Летището в Бремен е временно затворено заради пробив в сигурността
Продължават да издирват опасната ракета, изстреляна по грешка над Естония
Продължават да издирват опасната ракета, изстреляна по грешка над Естония