НОВИНИ

Контрабандни цигари на пазара

Държавата се бори с контрабандата, то наш зрител успя да заснеме продавачи на цигари без бандерол. Предложили му да си купи, но когато позвънил в полицията, за малко да бъде набит от незаконните търговци.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:07, 03.06.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

,,Бате, искаш ли цигари за два и петдесет,, - така хитрият търговец - нарушител на закона посрещнал Иван на Кооперативния пазар в Люлин.

Иван Димитров: Аз в началото им казах ,,не". След това се върнах. Обадих се в полицията и докато дойдат полицаите аз направих снимки на хората, които работят в тази група.

От полицията дошли, но бързо си тръгнали. Не приели снимките за доказателство. Иван останал разочарован, че наказани пак няма. Само следите от престъплението останали - захвърлени празни кутии от цигари без бандерол. Според Иван тук можеш да си намериш всичко по - евтино.

Иван Димитров : Тука има и цигари и алкохол без бандерол.
Маргарита Пенчева: Преди може би 3 или 4 години тук имаше много пласьори на цигари, но сега откровено казано не съм срещала тук последната една-две години.
;

Иван обаче е убеден - групата е добре организирана и голяма - около 20-30 човека. След като полицаите си заминали, едричък мъж, придружен от още неколцина, започнал да заплашва Иван. Искал да му счупи телефона.

Иван Димитров : След това този господин ми каза : ,,всичко ми казаха, махай се, защото ще те пребиеме".

Същият този господин с татуировките се беше запътил отново към пазара, носейки сак на рамо. Но веднага щом видя нашия екип смени посоката и си отиде.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за МВР
Парламентът прие на първо четене промените в Закона за МВР
Опасна жилищна сграда в Разград
Опасна жилищна сграда в Разград