НОВИНИ

В концепцията си Тома Иванов залага на екипност и диалогичност

Последният кандидат, който изслуша СЕM днес бе Тома Иванов. Неговата концепция е озаглавена "БНТ - Алтернатива на търговските телевизии". Тома Иванов, който е бивш финансов директор на телевизията и за кратко генерален залага на три основни принципа в своята концепция - приемственост, екипност, диалогичност. Според него трябва да бъдат привлечени към зрителската аудитория хората, които в момента са преситени и не гледат въобще телевизия.

bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 21.08.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Той представи своята богата автобиография, която е свързана основно с работата му на различни управленски постове на различни нива в БНТ. Като финансист Тома Иванов подчерта, че през годините, в които е работил в БНТ, тя никога не е приключвала с бюджетен дефицит.

Според Иванов БНТ в момента успява да изпълни успешно своята новинарска функция и преди всичко новият директор трябва да има за цел да надгражда направеното досега. Необходимо е обаче да се увеличи доверието към Обществената медия според Тома Иванов.

Бившият финансов директор на БНТ Тома Иванов заяви, че според него не са необходими драстични промени в националната телевизия. По думите му, колкото и малък да е бюджетът на БНТ, който е основна разлика между БНТ и останалите телевизии, той дава на телевизията онази редакционна независимост, която я превръща в алтернатива на търговските телевизии.

Като негова цел той си постави да удвои аудиторния дял на телевизията като се е насочил към онези хора, които са се пренаситили от множеството програми и информация на търговските телевизии и въобще не гледат телевизия. Точно те са в неговата фокус група.

Друго необходимо според Тома Иванов е да бъдат създадени обществени съвети на немски принцип обществени тв, т.е да оказват влияние само на перспективното развитие на отделни ресори.

Иванов се застъпи да бъде запазен редакционния принцип. Към приоритети му са още запазване на четирите основни канала на телевизията с конкретни срокове, а главната му цел е създаване на управленски екип през първия месец, ако бъде избран за генерален директор.

До края на своя мандат Иванов обеща да няма бюджетен дефицит, собствените приходи да се увеличат с 25%, а аудиторията да се удвои.

Утре точно в 9:00 часа продължават изслушването на кандидатите за генерален директор на БНТ като първи е Иван Гарелов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Интересни факти за Биг Бен
Интересни факти за Биг Бен
Асансьорът при изхода на метрото към Женския пазар ще бъде пуснат до дни
Асансьорът при изхода на метрото към Женския пазар ще бъде пуснат до дни