НОВИНИ

Еврокомисарят Мария Габриел организира в Брюксел концерт за 3 март

Вицепрезидентът Илияна Йотова и вицепремиерът Марияна Николова участваха тази вечер в Европейската комисия в Брюксел, в тържественото отбелязване на националния празник на България - 3 март. Честването беше организирано от еврокомисаря по цифровата икономика и общество Мария Габриел. Гост на празника беше и еврокомисарят по образованието Тибор Наврачич. Децата от българските училища в Брюксел пяха песни, танцуваха и рецитираха стихове.

Десислава Апостолова
от Десислава Апостолова
19:27, 20.02.2019 (обновена)
Чете се за: 00:54 мин.
По света

Комисар Габриел откри изложба от 12 компютърни рисунки на тема "България в Европа - минало, настояще, бъдеще". На празника в Брюксел присъстваха и авторите им - ученици от различни български градове.

Вицепрезидента Илияна Йотова посочи, че децата на България имат самочувствието на европейци. Според нея следващите евроизбори ще бъдат много важни, но и трудни за цяла Европа.

Илияна Йотова - вицепрезидент на България: България ще бъде една от малкото страни, убедена към, която ще изпрати много малко националисти в Европейския парламент, даже сигурна съм, че няма са изпрати изобщо. Не стои така обаче въпросът с другите европейски държави.

Всички ние трябва да работим в друга посока - да върнем социалната Европа, да върнем Европа на справедливостта, такава, каквато я замисляха основателите ѝ преди 60 години. И никога да не забравяме, че Европа беше създадена заради мира".

Според Мария Габриел българите трябва да ценят повече приноса си към Европа и света.

Мария Габриел - еврокомисар по въпросите на цифровото общество и цифровата икономика: "България е в сърцето на всеки един от нас, но с ясното ни обединение зад каузи можем да покажем най-добро от България".

Вицепремиерът Марияна Николова посочи, че българите имат много поводи за гордост.

Марияна Николова - заместник министър-председател на България: Всеки един повод трябва да използваме да показваме на България каква е нашата националност, идентичност, култура и след тези малки сънародници няма как да не съм оптимист.

За празника децата от българското училите към посолството рецитираха стихове и пяха песни. Концерт изнесоха и учениците от българската секция на европейското училище в Брюксел.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трабантът на Соломон Паси попадна на пощенска марка за 15 години България в НАТО
Трабантът на Соломон Паси попадна на пощенска марка за 15 години България в НАТО
В мобилен кабинет ваксинират срещу морбили в столичния квартал Христо Ботев
В мобилен кабинет ваксинират срещу морбили в столичния квартал "Христо Ботев"