НОВИНИ

Концерт в памет на Ана Мария Тонкова

За четвърта поредна година екипът на БГ радио и приятели на Ана Мария Тонкова организират концерт в нейна памет. Миро представи акустичния концерт "Песен за Ани" в ефира на радиото и посвети едни от най-емоционалните български песни на дългогодишния музикален директор и един от създателите на медията - Ана Мария. Вижте повече от събитието в репортажа на Ирина Шуликова и оператора Ивайло Минков.

Ирина Шуликова
от Ирина Шуликова
10:24, 01.09.2017
Чете се за: 01:18 мин.
У нас

Споменът за Ана Мария Тонкова живее с музиката. По пътя си тя е подарила промяна на много от приятелите си.


Атанас Стоянов - Радиоводещ: "Връзката ми с Ана Мария беше много силна, защото моята голяма мечта винаги е била да бъда радиоводещ и появявайки се в София като студент по журналистика започнах работа в една много малка кабелна тв и поканих Ана Мария за мой гост. В края на интервюто Ана ми каза "Момче, аз нищо не знам за теб, но го искам този глас по БГ радио!"...Това беше може би най-щастливият момент в живота ми."
Миро - Музикант: "Ана Мари беше фундаментален фактор в моя живот. Ани много вярваше в мен и това винаги дава крила на един артист. Първо, Каризма щяха да се разделят около 2005г., когато се появи Ана Мария Тонкова, която се появи с Ники Янчувичин, които предложиха да се направи "Минаваш през мен". Това удължи 2 години повече съществуването на групата, в която бях и, която познавахте. Знаех, че във всеки един момент мога да вдигна телефона и срещу себе си да имам скъпоценен съветник, разбиращ приятел."

Богдана Трифонова - Радиоводещ: "Аз си бях приятел с нея почти от самото начало. Истината е, че по кучешка линия се познавахме от преди радиото.. разхождахме си кучетата заедно и в един страшен дъжд, в който аз бях доста отчаяна от работната ситуация, в която бях тогава и бях решила да напускам и се чудех какво да правя и тя каза: "виж, аз не съм човекът, който избира екипа, но правим едно страхотно радио! Подай си документите и кандидатствай за работа". Тогавашният програмен директор Владо Дайнов ме избра и така попаднах в екипа...по някакъв начин благодарение на срещата с нея в един пороен дъжд."

Миро - Музикант: "Този концерт е абсолютно правилен! Да припомним част от голямото наследство, което имаме от Ани, защото песен като "Някога преди" нямаше да я има ако не беше Ана Мария Тонкова, "Минаваш през мен"...Аз вярвам, че "Минаваш през мен е една от стоте най-добри песни за последните 20 години. Знам, че е нескромно, но така го усещам. Човек трябва да има и реална оценка от време на време освен критична."


Акустичният концерт "Песен за Ани" подари вълнение и спомени на музиканти, приятели и почитатели на хубавите български песни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Версии и разследване след изчезването на Адриан Златков
Версии и разследване след изчезването на Адриан Златков
Какви са правата ни при дублиране на самолетни билети?
Какви са правата ни при дублиране на самолетни билети?