НОВИНИ

Концесионерите и хотелиерите ще са във фокуса на НАП при проверките това лято

Във фокуса на НАП това лято при проверките ще са концесионерите, хотелиерите, атракционните и увеселителни паркове и заведения. Това съобщиха от приходното ведомство в Бургас.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:42, 27.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
У нас
концесионерите хотелиерите фокуса нап проверките лято

Данъчните ще извършват и внезапни проверки по отношение на обявяваната свободна леглова база по Южното Черноморие. Държавните контролни институции и общините ще обменят информация, за да подобрят контрола. От НАП Бургас напомниха, че при неиздаване на фискален бон, търговският обект ще бъде запечатван за срок до един месец.

При проверките това лято приходното ведомство ще си сътрудничи с държавни и местни органи. Една от основните цели ще бъде промяна на поведението на задължените лица в посока доброволно спазване на законите. Междуведомствен координационен център, който е в областната дирекция на МВР, ще синхронизира действията на контролните органи.

Общите действия на институциите са били уточнени днес по време на среща в Бургас, организирана от НАП с участието на представители на морските общини и контролните държавни институции в региона.

От приходното ведомство предупредиха, че ще има денонощен контрол за спазване на фискалната дисциплина. За лятото в Бургас и проверките по Южното Черноморие ще бъдат командировани служители от вътрешността на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещата вълна във Великобритания може да постави температурен рекорд
Горещата вълна във Великобритания може да постави температурен рекорд
Конте: Подновяването на санкциите на ЕС срещу Русия не трябва да е автоматично
Конте: Подновяването на санкциите на ЕС срещу Русия не трябва да е автоматично