НОВИНИ

Концесионерът на срутилия се мост в Генуа може да построи нов за 8 месеца

Бордът на компания "Аутостраде пер Италия", която е концесионер на рухналия мост в Генуа, каза, че може да построи нов стоманен мост за около осем месеца. След извънредно заседание бордът на частната компания каза, че новият мост ще бъде построен съгласно най-модерните технологии. Изграждането ще бъде част от 500-те милиона евро, които компанията обеща да похарчи във връзка с трагедията в Генуа, отнела живота на 43 души.

bnt avatar logo
от БТА
22:16, 21.08.2018
Чете се за: 00:24 мин.
По света
концесионерът срутилия мост генуа построи нов месеца

Парите освен за изграждане на нов мост, ще бъдат и за нови пътища, които да поемат трафика до изграждането на моста, за инициативи за подпомагане на семействата на жертвите и на онези, които бяха принудени да напуснат домовете си под моста.

Същевременно се появи информация, че италианската държавна заемодателна компания Каса за депозити и заеми може да купи контролния пакет в "Аутостраде пер Италия".

След рухването на моста някои членове на правителството казаха, че пътната мрежа трябва да бъде национализирана. Възможността държавата да поеме контрола върху компанията концесионер чрез Касата за депозити и заеми беше една от дискутираните опции, каза запознат с въпроса източник.

Засега правителствен говорител и представител на Касата не са коментирали информацията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обновяват градинката при колелото на трамвай номер 5 в Княжево
Обновяват градинката при колелото на трамвай номер 5 в "Княжево"
Остра реакция и заплаха за ответни мерки от Русия срещу новите санкции на САЩ
Остра реакция и заплаха за ответни мерки от Русия срещу новите санкции на САЩ