Бордът на компания "Аутостраде пер Италия", която е концесионер на рухналия мост в Генуа, каза, че може да построи нов стоманен мост за около осем месеца. След извънредно заседание бордът на частната компания каза, че новият мост ще бъде построен съгласно най-модерните технологии. Изграждането ще бъде част от 500-те милиона евро, които компанията обеща да похарчи във връзка с трагедията в Генуа, отнела живота на 43 души.

Парите освен за изграждане на нов мост, ще бъдат и за нови пътища, които да поемат трафика до изграждането на моста, за инициативи за подпомагане на семействата на жертвите и на онези, които бяха принудени да напуснат домовете си под моста.

Същевременно се появи информация, че италианската държавна заемодателна компания Каса за депозити и заеми може да купи контролния пакет в "Аутостраде пер Италия".

След рухването на моста някои членове на правителството казаха, че пътната мрежа трябва да бъде национализирана. Възможността държавата да поеме контрола върху компанията концесионер чрез Касата за депозити и заеми беше една от дискутираните опции, каза запознат с въпроса източник.

Засега правителствен говорител и представител на Касата не са коментирали информацията.

Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа

Приключиха издирвателните дейности след рухването на моста в Генуа

В отговор на трагедията с моста "Моранди" италианското правителство лансира мащабен план за сигурността на цялата инфраструктура в страната. Властите...