Концесията на стадион "Лудогорец Арена" в Разград ще се забави. На извънредно заседание на Общинския съвет кметът Валентин Василев оттегли предложения вариант на концесионен договор, за да може той да бъде преработен и допълнен. Условията в него станаха причина за протести от страна на феновете на отбора, а от клуба смятаха, че те ще попречат за развитието му.

Разград

Още миналата седмица две от комисиите в разградския общински съвет излязоха с 28 предложения за поправки в текстовете на концесионния договор. Затова свикаха и извънредното заседание на местния парламент. Един от спорните моменти в досегашния беше ангажиментът клубът да плаща 0.5 на 100 от приходите си от продажби, както и 6650 лева годишно. В 28-те нови предложения този текст е коригиран, като се запазва само твърдата сума.

"Ние присъствахме на гласуванията на комисиите и като цяло нещата, които общинските съветници приеха, в пълна степен ни удовлетворяват", каза изпълнителният директор на ПФК "Лудогорец" Ангел Петричев.
"Ще видим спорните моменти, ще ги вкарам наново на съгласуване в министерствата и при евентуално положителен резултат ще ги вкараме отново. Съгласувателните процедури в министерствата са около 10-ина дена", кометира кметът на Разград Валентин Василев.

Към момента футболният клуб ползва терена по договор с Общината, който изтича в средата на 2017-а година.