НОВИНИ

Координационни щабове по туризъм ще работят и в зимните курорти

В зимните курорти също ще работят координационни щабове по туризъм през зимния туристически сезон. Това съобщи днес след заседание на варненския координационен щаб вицепремиерът Валери Симеонов. Той коментира, че в този си вид координационните щабове, които са тежко административно формирование, не е необходимо да работят цяла година. По думите му най-важното, което се постига в тези три месеца съвместна работа, е че хората свикват да работят един с друг и да си помагат.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:23, 01.09.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас
координационни щабове туризъм работят зимните курорти

До момента варненският координационен щаб по туризма може да бъде даден пример за цялата страна, каза още вицепремиерът. По думите на Симеонов резултатите са изключително впечатляващи. През юни и юли събираемостта на ДДС е с 14 милиона лева повече спрямо миналата година. За август още не са готови резултатите, те ще са ясни до 14 септември, посочи той.

Вицепремиерът отчете, че към настоящия момент няма констатирано на нито един плаж нарушение в показателите на морската вода. Освен това няма нито хранителни натравяния, нито инфекциозни епидемии. Според него това показва по-високо качество на туристическата услуга. Констатацията на всички институции е, че бизнесът вече е по-дисциплиниран, каза Симеонов. Той обобщи, че благодарение но проверките има по-висока събираемост на данъците, по-стриктно спазване на изискванията и нормативната база.

Валери Симеонов коментира, че по Южното Черноморие има много сериозни проблеми с прилагането на наказателните постановления и отхвърлянето на актове от Бургаския административен съд. Той даде пример със затварянето на заведения. Във Варненско от 220 затваряния на заведения от НАП, 90 са реално оставени в сила, 24 са отхвърлени, а останалите даже не са обжалвани. В Бургас от около 120 затваряния на заведения реално запечатани са останали само 12, допълни вицепремиерът.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започнаха празненствата за Курбан байрам
Започнаха празненствата за Курбан байрам
Новият генерален директор на БНТ встъпи в длъжност
Новият генерален директор на БНТ встъпи в длъжност