НОВИНИ

Кораб за сеизмични проучвания пристигна във Варна (СНИМКИ)

Научноизследователският кораб „Oceanic Endeavour" акостира на Морска гара във Варна във връзка с предстоящи проучвания в Черно море.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:23, 12.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
Още
кораб сеизмични проучвания пристигна варна снимки

Плавателният съд за сеизмични проучвания е построен през 2008 година в Норвегия. Корабът има дължина 106.6 м, широчина 26.6 м, газене 9.6 м, плава под флага на Панама. „Oceanic Endeavour" получи разрешение през септември от Министерски съвет да пребивава в изключителната икономическа зона и в териториалните води на България в Черно море. Плавателният съд ще извърши 3D сеизмични проучвания във връзка с търсене и проучвания на нефт и природен газ в площ „Блок 1-14 Силистар".

Решението е за периода до 19 февруари 2017 г.Изследванията ще се извършват в съответствие с технологията и в обема, предвидени в Договора за търсене и проучване на нефт и природен газ, сключен между Министерството на енергетиката и „Шел Експлорейшън енд Прадакшън (LIX)" Б.В.Конструкцията и оборудването на плавателния съд удовлетворяват основните изисквания за контрол и ограничаване на вредните или замърсяващи околната среда емисии. Научноизследователският екип включва и наблюдатели на морските бозайници, които ще работят на борда на кораба в периода на проучванията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Червен код за опасност от наводнения е обявен в румънския окръг Галац
Червен код за опасност от наводнения е обявен в румънския окръг Галац
Ново издание на готварската книга на Салвадор Дали
Ново издание на готварската книга на Салвадор Дали