НОВИНИ

Корабът "Лайфлайн" се очаква да пристигне в Малта тази вечер

Премиерът на Малта Джоузеф Мускат заяви днес, че хуманитарният кораб "Лайфлайн" с повече от 200 мигранти на борда ще получи разрешение да акостира на острова, където се очаква да пристигне тази вечер, предаде Франс прес.

bnt avatar logo
от БТА
15:45, 27.06.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света
корабът лайфлайн очаква пристигне малта вечер

"Ще бъдат осъществени процедури за идентификация и преразпределение на (мигрантите) между държавите членки на Европейския съюз, като се осигурят необходимите медицински грижи", допълни Мускат.

Общо осем европейски държави ще подслонят мигрантите - Малта, Италия, Франция, Испания, Португалия, Люксембург, Белгия и Холандия, посочва Франс прес.

Малтийският премиер поясни, че плавателният съд ще бъде иззет, щом пристигне, за да бъдат разследвани нарушенията на международното право, допуснати от неговия капитан.


;

Корабът под холандски флаг от шест дни търси в Средиземно море пристанище, което да му позволи да акостира, като през нощта поднови молбата си към Малта, известявайки, че много от хората на борда страдат от морска болест, а трима от тях се намират в лечебницата на борда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Швейцарското правителство се обяви против предложение за забрана на бурките
Швейцарското правителство се обяви против предложение за забрана на бурките
Румен Радев се е срещнал с ръководството на  Института за пътна безопасност
Румен Радев се е срещнал с ръководството на Института за пътна безопасност