НОВИНИ

Корнелия Нинова: Нужна е тежест на мнението на структурите на левицата

Разчитам на хората, които ме номинираха, също на тези извън БСП. Партията отвътре ми изглежда сложна, богата на идеи и хора. Това заяви в студиото на "Денят започва" Корнелия Нинова от БСП. Тя е и кандидат за следващ лидер на левицата преди предстоящия конгрес.

корнелия нинова тежест мнението структурите левицата
bnt avatar logo
от БНТ
07:42, 25.04.2016
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Корнелия Нинова призова тежестта в БСП да е в структурите, а не както е сега - от върха надолу.

Трябва хората с доходи до размера на минималната работна заплата да бъдат освободени от плащането на данък, призова Нинова. Със социални помощи няма да решим демографския проблем, към тях трябва да се добави много повече. Демографската катастрофа изисква последователност и предложения.

Младите хора не искат да стоят на държавна хранилка, искат достъпно образование, здраве и икономика, подчерта Нинова. По думите й сега политиката на управляващите е в обратна посока - хаос в здравеопазването, таксите за университети пък се повишават.

През 2007 г. бях "размазана" от модела "КОЙ", заради "Булгартабак". По мое време имаше опит дружеството да се приватизира от същите хора, които го приватизираха след това. След години Бойко Борисов приватизира "Булгартабак" при безумни условия, заяви Корнелия Нинова.

Тя коментира и бъдещата коалиционна политика на БСП - да бъде открита, с диалог, със споразумения за политики, а не както е сега - за постове, посочи Нинова.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертвите от земетресението в Еквадор вече са 655
Жертвите от земетресението в Еквадор вече са 655
Започна Страстната седмица
Започна Страстната седмица