НОВИНИ

Корнелия Нинова​: ​Битката на БСП срещу несправедливостта не е за един ден

Нашата битка не е за един ден, не е за да се уредим ние и нашите близки. Това е битка за дълъг път, битка срещу крещящата несправедливост. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на митинг-шествие под надслов "За справедливо заплащане на труда! За българско производство!".

bnt avatar logo
от БТА
14:29, 01.05.2017
Чете се за: 01:08 мин.
У нас
корнелия нинова​ ​битката бсп несправедливостта един ден

Първомайският митинг събра на площада пред Народното събрание социалисти от различни възрасти. Някои от тях бяха облечени със сиви тениски с надпис "Не на сивата икономика". Други държаха плакат, на който пишеше: "Нинова, обичаме те". Повечето размахваха червени знамена, националния флаг, виждаха се и руски знамена.

Корнелия Нинова заяви, че няма да се поддадат на опитите да ги заглушат и да ги купят с власт. Имаме мисия - и тя е справедливост, подчерта Нинова и допълни, че ще направят всичко по силите си, за да помогнат на хората да имат контрол над живота си. При взимане на важни решения и внасяне на закони БСП ще се води от интересите на обикновените граждани, а не от тези на малцината привилегировани, посочи тя.

Нинова отбеляза, че днес хиляди работници протестират с искане за по-добри условия на труд, адекватно заплащане и социална справедливост. Днес, в 21 век съществува модерна експлоатация на труда, неизплащане на заплати, неплащане на осигуровки за здраве и за пенсии, работа в нечовешки условия, отбеляза Нинова.

Тя припомни, че по искане на БСП в парламента беше създадена комисия, която да се занимава с некоректните работодатели. Продължаваме с исканията за увеличаване на минималната работна заплата, за преизчисляване на пенсиите, за справедливи доходи, за борба срещу монополи и срещу сивата икономика, за защита на българското производство и земеделие, заяви Нинова. Според нея всички тези проблеми са следствие от паралелната държава - "онази, в която малцина богатеят незаконно и безнаказано на гърба на народа си".

След речта на Нинова социалистите се включиха в шествие до Борисовата градина, където по-късно беше отбелязан празникът на левия печат. Беше разпънат транспарант с надпис "Работа! Хляб! Демокрация". Издигнати бяха лозунги - "За справедливо заплащане на труда. За българско производство", "За намаляване на задълбочаващата се бедност и несправедливост" и "За свобода на словото".

Социалистите преминаха и покрай паметника на Съветската армия, където ги посрещна контра-митинг със скандирания "Червени боклуци". Участниците бяха издигнали плакати с надписи: "45 години стигат, никога повече комунизъм" и "Аз не съм русофоб, аз съм тиранофоб", Захари Стоянов". До сблъсъци не се стигна. Полицията охраняваше и двете прояви.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Копривщица отбеляза 141 години от Априлската епопея
Копривщица отбеляза 141 години от Априлската епопея
​Еманюел Макрон: ЕС трябва да се реформира или ще бъде изправен пред Фрекзит​
​Еманюел Макрон: ЕС трябва да се реформира или ще бъде изправен пред Фрекзит​