Лидерът на БСП Корнелия Нинова и народните представители от левицата подкрепиха протеста на пенсионери от цялата страна пред Народното събрание, съобщиха от пресцентъра на партията.

© снимка: БТА / АРХИВ

"Чрез вас тук говорят милиони пенсионери, които днес живеят в крайна бедност, в недоимък и в невъзможност да посрещнат най-насъщните си нужди. На ваша страна сме. Вие сте достойни хора и заслужавате достойни старини", е заявила Нинова. Тя е подчертала, че левицата винаги ще се бори за преизчисляване на всички пенсии.

Корнелия Нинова е подчертала, че това не са обещания на опозиционери, които няма да го изпълнят в управление. Тя е припомнила, че това е правено през 2008 г. и преизчисляването на всички пенсии тогава е довело до значителното им увеличаване. По думите ѝ, БСП ще се бори и за Закон за възрастните хора, който да гарантира достойна, социална, активна позиция и живот на пенсионерите.

Според Корнелия Нинова всички политици би трябвало да са при пенсионерите и да заявят, че ще се погрижат за техните старини, защото са им важни като родители, като хора, които са градили.

Пенсионери на протест пред Народното събрание

Пенсионери на протест пред Народното събрание

На протест пенсионерски организации настояват за увеличение на всички пенсии с около 22 процента. Пенсионерите искат това да се заложи още в бюджета...