НОВИНИ

Корнелия Нинова: Да се преразгледат концесиите на язовири и водоеми

Днес на мястото на извънредната ситуация на преливащия язовир "Рогозен 1" дойде и председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя съобщи на журналистите, че е посетила застрашените от наводнение село Крушовица и град Мизия. По думите й хората са стресирани и не виждат подкрепа от правителството. Нинова каза още, че отпускането днес на 3 милиона лева за ремонт на язовира е добра новина, но доста закъсняла, защото парите идват, когато водоемът е пълен и не могат да се използват.

bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 10.03.2018
Чете се за: 00:25 мин.
По света

Нинова цитира доклад на прокуратурата, в който се казва, че в страната има 205 опасни язовири и броят им се увеличава. За да не се допускат такива аварийни инциденти като в община Хайредин, от БСП предлагат комплекс от спешни мерки.

Корнелия Нинова, председател на БСП: - Правителството прехвърля отговорността на общините, без да ги финансира, а те нямат пари да поддържат язовирите. Затова първото най-важно нещо е да им се осигурят пари за поддръжка, но планомерно, а не, ако някъде стане някакъв инцидент. Второто е да им се дадат пари за почистване на коритата на реките. Пак е тяхна отговорност и пак нямат възможност да го направят. Третото: да се прегледат онези язовири, които са дадени на концесия на частни лица и които не са изпълнени дадените указания за техническа поддръжка и ремонт, да им се отнемат концесиите.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тържествена церемония по повод 75 години от спасението на българските евреи
Тържествена церемония по повод 75 години от спасението на българските евреи
Правителството отпусна 3 млн. лева на Община Хайредин
Правителството отпусна 3 млн. лева на Община Хайредин