НОВИНИ

Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал

Лидерът на БСП Корнелия Нинова е номинирана за вицепрезидент на Социалистическия интернационал, това потвърди самата тя пред журналисти. Участниците в Конгреса, който ще проведе между 2 и 4 март в Колумбия, ще решат кои от номинираните 31 кандидати ще бъдат избрани за вицепрезиденти.

Вера Александрова
от Вера Александрова
18:37, 23.02.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Генералният секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла е настоявал Корнелия Нинова да бъде номинирана за вицепрезидент, съобщи международният секретар на БСП Крум Зарков. Уточни също, че никой българин досега не е заемал такъв висок пост в организацията.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Приемам това като признание за България, смятам, че колкото повече българи има на високи международни постове в международни и световни организации, това е шанс мнението на България по важни теми да бъде чуто на най-високо равнище и да бъде отчетено.

Във връзка с освобождаването на главния секретар на МВР и на въпроса на Бойко Борисов кой е предложил смяната на Георги Костов, Нинова заяви:

Корнелия Нинова - председател на БСП: Присъединявам се към г-н Борисов и също търсим информация - кой го е направил и по какви причини, така както всички имат нужда от тази информация, нека да се излезе и да се каже. Бихме искали служебния кабинет да гарантира абсолютно честни и прозрачни избори. С кои кадри ще го направи, е решение на служебния кабинет, ние сме за принципите. Да се гарантира на всички партии равнопоставеност в изборите, да се пресекат манипулации и купуване на гласове. Изборите да бъдат честни и прозрачни. Ще бъдем отворени за дебати, водачи на листи, формати,които да уточним. Очаквам с нетърпение дебата с г-н Борисов, ако се съгласи.

Днес БСП подписа споразумение с Конфедерацията на обществени организации от сигурността и отбраната за подкрепа на изборите. В организацията членуват 13 неправителствени сдружения с около 15 хиляди членове.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе искат промяна на организацията на движението в  кръговото кръстовище
В Русе искат промяна на организацията на движението в кръговото кръстовище
Манолова: Противоконституционно е да се ограничават правата на гражданите
Манолова: Противоконституционно е да се ограничават правата на гражданите