НОВИНИ

Корнелия Нинова е новият лидер на БСП

Корнелия Нинова бе избрана за председател на БСП. Това стана ясно, след като бяха преброени гласовете на делегатите на 49-ия конгрес на БСП. Нинова се изправи на балотаж за лидер на партията с досегашния председател Михаил Миков. Разликата между двамата е била близо 40 гласа, съобщава нашият репортер Надежда Василева.

bnt avatar logo
от екип на БНТ
13:37, 08.05.2016 (обновена)
Чете се за: 00:28 мин.
У нас
корнелия нинова новият лидер бсп

Още преди официалното обявяване на резултатите Нинова беше посрещната в зала 1 на НДК с ръкопляскания, възгласи "Победа" и "БСП". Тя получи букет червени рози. Нинова се поздрави с Миков и се снимаха заедно.

"Благодаря ви за доверието, няма да ви разочаровам, няма да ви предам. Ние всички заедно от утре ще променим БСП", заяви Корнелия Нинова след бурни аплодисменти от залата.

;

За нея на балотажа са гласували 395 делегати, а за досегашния лидер Михаил Миков са гласували 349, обяви председателят на комисията по избора Румяна Сидерова.

От първия тур на изборите разликата между Михаил Миков и Корнелия Нинова е била 49 гласа. От гласували 755 делегати гласа си за Михаил Миков са дали 329, за Корнелия Нинова - 280, за Красимир Янков - 77, за Георги Гергов - 55, за Валери Жаблянов - 10.

За председател на Общопартийната контролна комисия е избрана Валентина Богданова.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ ТАКСИ: Дядо Мито от Разлог
БНТ ТАКСИ: Дядо Мито от Разлог
Бойко Борисов е готов да бъдат направени промени в Изборния кодекс
Бойко Борисов е готов да бъдат направени промени в Изборния кодекс