НОВИНИ

Корнелия Нинова: ГЕРБ се разпадат отвътре

Във връзка с напрежението в Хасково лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира, че ГЕРБ се разпадат отвътре. Тя смята, че става въпрос за сериозни противоречия между тях за „разпределяне на порции, власт и пари“.

bnt avatar logo
от БНТ
16:30, 01.10.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според Нинова преяждането с власт толкова години на всички равнища - законодателна, изпълнителна, местна власт, водело до това. Днес във Варна лидерът на БСП коментира и темата за Комисията по досиетата.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Смятаме, че тя изчерпа своите функции, че ще бъде използвана отново за инструмент за разделение и омраза, от което обществото ни няма нужда. Има толкова сериозни проблеми да решаваме, които изискват единение. Това ще бъде една бухалка особено в ръцете на Антон Тодоров. Така че ние внесохме закон за закриване на комисията и прехвърлянето на архива в един институт по историческата памет, където всеки може да се запознае. Не целим скриване на информация.
;

В същото време срещу номинацията на Антон Тодоров за председател на Комисията по досиетата се обявиха и 33-ма интелектуалци, журналисти и общественици. В отворено писмо те заявяват, че бъдещият председател на комисията за архивите на бившите служби трябва да е експерт, човек с безукорна честност и политически необвързан, а Тодоров не отговаря на тези условия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двигател на „Еърбъс“ А380 се повреди по време на полет над Атлантика
Двигател на „Еърбъс“ А380 се повреди по време на полет над Атлантика
Отложиха мач на Барселона заради сблъсъците на референдума
Отложиха мач на Барселона заради сблъсъците на референдума