НОВИНИ

Корнелия Нинова иска външна фирма да направи ревизия на дълга

Корнелия Нинова смята, че най-добре би било независима външна фирма да направи ревизия на държавния дълг, за да няма съмнения към служебния финансов министър Кирил Ананиев, който беше заместник-министър в предишното правителство.

bnt avatar logo
от БНТ
18:59, 20.02.2017
Чете се за: 01:00 мин.
У нас

Нинова коментира тези теми след като регистрира в РИК кандидатдепутатската листа на "БСП за България" в столичния 25-ти многомандатен избирателен район. Там тя е водач на листата и ще влезе в директно състезание с Бойко Борисов, който оглавява листата на ГЕРБ.

Лидерът на БСП настоява за повече информация относно държавния дълг. Смята, че опонентите ѝ се опитват да си измият ръцете със служебния финансов министър Кирил Ананиев. Припомни, че решението за заем от 16 млрд. лева беше взето от правителството на Борисов и подкрепено от депутатите на ГЕРБ в парламента.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Дайте да наемем и да я направи външна фирма експерт, нека да не е в ръцете на г-н Ананиев. Външни професионалисти, авторитети в тази област да направят тази ревизия. Смятам, че става още по-наложително да се каже истината, след като видях в какви обяснения влизат колегите от ГЕРБ".

На искането на БСП за ревизия на дълга - днес служебният премиер отговори, че не изпълнява партийни поръчения. По този повод Нинова го призова да не приема емоционално, а национално тази тяхна позиция. А на съвета на Владислав Горанов да прочетат отчетите на финансовото министерство за дълга отговори.

Корнелия Нинова - председател на БСП: "Подценява ни, защото в отчетите не пише кои са посредниците по дълга, срещу какви комисионни са посредничели, при какви лихви ще го връщаме, кога, на всеки българин по колко от този дълг се пада да върне от личния си джоб. Мисля, че тази истина е наложителна и моля г-н Герджиков да не го приема като партийно поръчение, а като необходимост да каже истината за състоянието на държавата".

Лидерът на БСП е категорична, че следващият български еврокомисар трябва да бъде излъчен от редовно правителство. Нинова обясни още, че ген. Димитър Шивиков е отпаднал от листите на "БСП за България" заради обвинение, повдигнато срещу него. Решението било взето заедно от двамата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Свиленски: Всеки български политик трябва да заяви своята позиция за СЕТА
Свиленски: Всеки български политик трябва да заяви своята позиция за СЕТА
Бойко Борисов: Служебното правителство да номинира еврокомисар
Бойко Борисов: Служебното правителство да номинира еврокомисар