"БСП за България" няма да участва в широка коалиция с ГЕРБ за управелние на страната, заяви в изборната нощ лидерът на партията Корнелия Нинова. Обяви също, че ако от ГЕРБ не успеят, БСП ще се опита да сформират правителство на България.

Краткото изявление на Корнелия Нинова в изборната нощ започна с поздравление към ГЕРБ за победата и с благодарност към избирателите - близо милион, подкрепили БСП. Категорично заяви, че социалистите няма да участват в едно управление с ГЕРБ.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Поздравявам ГЕРБ за победата, но ако бъдем поканени за разговори и за коалиция, няма да участваме в такава. В политиката има принципни неща. Ние сме заявявали в кампания, а и по принцип, че програмите ни са сериозно различни, че ние сме алтернатива на ГЕРБ и че искаме промяната на статуквото! Ако бъдем поканени, голяма коалиция между нас не е възможна.

От "Позитано" са единодушни, че ако ГЕРБ не успеят да съставят правителство и БСП получи мандат, ще се опита да го реализира.

Корнелия Нинова - председател на БСП: Ако те не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ние ще опитаме да направим правителство на България в името на нейната стабилност и на предстоящото председателство на Европейския съюз.

Като положителен знак за политиката на партията Нинова посочи факта, че БСП значително е разширила подкрепата си. От БСП обещаха по-конкретна информация, след като излязат окончателните резултати от гласуването.

© БТА