Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. Нейните качества са оценени високо. Това е признанието за участието на БСП в служебния кабинет, заяви от трибуната на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя заяви обаче, че е отказала участието на Златева в новия кабинет.

Никога не бих си позволила политическа намеса в решенията на служебен кабинет, на който Конституцията е отредила определен ред, заяви Нинова. За да потвърди, че БСП се борят "със задкулисието, с тези обаждания и редения", Нинова заяви:

"Получих обаждане от Бойко Борисов, който ми предложи Деница Златева да остане в кабинета на ГЕРБ. Това е признанието за участието на БСП в служебния кабинет. Казвам го, за да няма приказки за задкулисие. Няма да допусне никога уговорки и задкулисие. За да няма повече въпроси и спекулации отказах на господин Борисов участието на Деница Златева в кабинета на ГЕРБ и Патриотичния фронт. Защото въпросът е принципен и го повтарям още веднъж - не можем да правим никакви колаборации с управляващо мнозинство, с което нямаме допирни точки по програмите."

Деница Златева е единственото участие на БСП в служебния кабинет. Тя е вицепремиер и министър по европредседателството.