НОВИНИ

Корнелия Нинова: Нямам отношение към служебния кабинет

Ако БСП спечели изборите, най-логично е лидерът да е премиер. Това заяви в "Още от деня" лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя допълни, че е готова за премиер, но това не е самоцел.

bnt avatar logo
от БНТ
18:56, 26.01.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Корнелия Нинова направи оценка на действията на президента Румен Радев във връзка с избора му на служебно правителство. Категорично заяви, че няма отношение към служебния кабинет. Обеща да направи коментар на кабинета и министрите по действията им след две-три седмици. За Румен Радев оценката ѝ беше: "каквото той каже, го прави".

Корнелия Нинова, председател на БСП: Първо, г-н Радев каза: няма да правя разлика между червени, сини и зелени, ще бъда отворен за разговор с всички. Е, доказа ли го с кабинета - доказа го. На второ място каза: ще търся експертиза. Чухме какви ли не обвинения, но нито едно не беше, че тези хора не си разбират от работата. Там няма социолог начело на МВР, например. Всеки си тежи на мястото. Третото, което каза е: БСП няма да ми реди кабинет, но това не ме ограничава да вземам хора и от ляво. И да, видно е, че БСП не му нареди кабинет.

Няма как БСП да управлява заедно с ГЕРБ, категорична беше Корнелия Нинова. Причината затова е, че нямат нито една допирна точка с ГЕРБ. Според нея всички реформи на ГЕРБ са върнали страната назад.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Мисля, че е дошло време БСП да управлява. Виждаме, че имаме почти равен авторитет или подкрепа заедно с ГЕРБ. И да, БСП е готова да поеме управлението на страната.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обучават млади пчелари безплатно в Благоевград
Обучават млади пчелари безплатно в Благоевград
Търгове за обекти в зала „Неврокоп Арена“
Търгове за обекти в зала „Неврокоп Арена“