НОВИНИ

Корнелия Нинова: Подкрепяме сделка за Ф-16 само в рамките на 2% от БВП

БСП ще подкрепи сделката за самолетите Ф-16, само ако тя съответства на решението на Изпълнителното бюро за принципна подръжка за модернизацията на българската армия, но само ако процесът обхване всички видове войски. Това заяви във Варна председателят на партията Корнелия Нинова след изнесеното заседание на Изпълнителното бюро на партията. За местните избори във Варна БСП ще разчита и на ново градско ръководство.

bnt avatar logo
от С. Ганчева, Х. Кръстев
16:40, 15.07.2019
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

От Варна председателят на БСП критикува предложеният днес нов здравноосигурителен модел - главно неясния статут на Националната здравна каса, както и параметрите на сделката за купуване на самолетите F-16.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Подкрепяме сделка само в рамките на 2 процента от брутния вътрешен продукт на годишна база, с индустриално сътрудничество и без това да ощетява други сектори.

БСП свиква утре заседание на съвета си по външна политика, за да обсъди подробно договора и позицията си при гласуването на сделката в Парламента. Във Варна Нинова обяви, че партията е свалила политическото си доверие от градския председател Борислав Гуцанов заради лошото състояние на организацията в града и продължаващите вътрешни противоречия. БСП започва и национална кампания за допитвания по ключови теми. За Варна Нинова посочи чистотата на въздуха, инфраструктурата, сметопочистването, недостатъчните инвестиции, демографските проблеми, здравеопазването и доходите.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Варна е град с големи, но неоползотворени възможности и с големи проблеми. Пред нас стои много остро въпросът за изграждане на индустриална зона във Варна, което ще заложим в нашите програми.

Допитването ще се провежда писмено и по електронен път, добави още Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар бушува на полуостров Пелопонес
Пожар бушува на полуостров Пелопонес
Китай отчита най-нисък икономически растеж за последните 30 години
Китай отчита най-нисък икономически растеж за последните 30 години