НОВИНИ

Корнелия Нинова предлага допитване с кого БСП да участва в президентския вот

Новият председател на БСП Корнелия Нинова ще предложи социалистите да решат с вътрешнопартийно допитване как и с кого да участват в предстоящите президентски избори. Това обяви тя в началото на първото заседание на Националния съвет, избран на 49-ия Конгрес на БСП.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:11, 21.05.2016
Чете се за: 00:43 мин.
У нас
корнелия нинова предлага допитване кого бсп участва президентския вот

На днешния пленум трябва да бъде избрано ново Изпълнително бюро на партията. Веднага след избора на Бюрото тръгваме из страната, първото заседание на ръководството ще бъде изнесено и ще се състои в Благоевград, съобщи Нинова и добави, че навсякъде в страната ще обсъждат предстоящите президентски избори и формулата за участие в тях.

"Никой от нас не е водил предконгресни или следконгресни договорки с АБВ за обединение", заяви Корнелия Нинова. По думите ѝ АБВ е част от политическото статукво, а БСП е промяната. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха, посочи тя. Новосъздадената опозиция АБВ издържа три дни и се оказа преоблякъл се Илия пак в тия, защото на четвъртия ден подкрепи с гласуване промените в правителството на ГЕРБ, отбеляза председателят на БСП.

"Можем и сме готови да разговаряме с всички вляво, с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидание и размахване на пръст, водачество вляво, към което БСП да се присламчи", заяви Корнелия Нинова. Правителството на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ беше създадено като клуб по интереси и когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури, но за времето, за което съществуваше, нанесе тежки беди на България, коментира председателят на БСП. По думите ѝ правителството на Бойко Борисов е вредно за България и по този въпрос не може да има никакви спекулации.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус на градския транспорт във Варна се заби в стълб
Автобус на градския транспорт във Варна се заби в стълб
Нощ на музеите 2016 - какви ще са инициативите в Пловдив
Нощ на музеите 2016 - какви ще са инициативите в Пловдив