НОВИНИ

Корнелия Нинова предложи разговор за бъдещето от с. Баня

Лидерът на БСП Корнелия Нинова предлага да се води разговор за бъдещето, а не за миналото. БСП проведе двудневен семинар в село Баня, а от тази вечер парламентарната група започва срещи из цялата страна, за да подложи на обществено обсъждане проекта "Визия за България". Нинова коментира оценката на президента Румен Радев, че в момента нови избори не са алтернатива. Тя заяви, че това е мнение на държавния глава, което БСП уважава, въпреки че не съвпада с тяхното.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
17:31, 11.09.2018 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

Част от депутатите тръгват на срещи и разговори из страната, за да чуят предложенията на хората и те да бъдат използвани в проекта на партията "Визия за България", обясни Корнелия Нинова..

Корнелия Нинова - председател на БСП: От тук нататък нашия разговор е какво става след ГЕРБ и Патриотите. Разговор за бъдещето, а не междупартийни разправии за настоящето. Просто имаме нужда от национално съгласие около няколко ключови неща - демографска катастрофа, здравеопазване, образование, българска икономика.

Корнеля Нинова заяви,че парламентарната група на левицата ще гласува против номинираните трима нови министри, защото това е само печелене на време за управляващите.

Корнелия Нинова- председател на БСП: Това няма да промени системата, няма да промени политиката, просто смяната на един с друг човек както е до сега е нещо безсмислено, печелене на време или загуба на време за България.

По повод решението на левицата да оставят 20 депутати в парламента, Нинова обясни, че когато в работата на Народното събрание има ключови моменти, всички ще бъдат в залата.

;

Лидерът на БСП коментира и оценката на президента Румен Радев, че в момента предсрочни избори няма да доведат до излъчване на ново мнозинство.

Корнелия Нинова- председател на БСП: Ние се отнасяме с уважение към всяко мнение, дори и то да е различно от нашето. Така че това различие не е драма, даже обратното. Това се казва правов ред и разделение на властите.

Корнелия Нинова каза още, че социалистите са готови с няколко законопроекта, които ще внесат за обсъждане в парламента през новия политически сезон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво предвиждат идеите в новия здравноосигурителен модел
Какво предвиждат идеите в новия здравноосигурителен модел
Борисов обмисля 10% увеличение на бюджетните заплати, коментира и оставките в МС
Борисов обмисля 10% увеличение на бюджетните заплати, коментира и оставките в МС