След консултациите при президента Радев Корнелия Нинова заяви пред журналистите, че "БСП за България" са потвърдили пред президента позицията си, че ще останат втора политическа сила в 44 НС и ще бъдат алтернатива на управленската програма на ГЕРБ и Обединените Патриоти, ако направят правителство. "БСП за България" са предложили на президента Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност по теми демографска катастрофа и бедност и той е приел.

Няма да отстъпим от предизборните си ангажименти, каза Нинова. Тя заяви, че БСП оценява програмата на ГЕРБ и ОП като "сериозно отстъпление от техните предизборни ангажименти" и подчерта, че особено се тревожат по две теми - демографска криза, бедност и доходи.

На фона на увеличението на цените и поскъпването на живота и на поредните тревожни статистики, които идват днес и от Евростат и от НСИ, че 2.5 млн. българи живеят в материални лишения, БСП са поставили сериозно темата бедност и доходи.

Нинова заяви, че ГЕРБ и ОП са отстъпили от намерението си, както да се направи минималната пенсия от 300 лв, така и да растат доходите. "Затова предложихме на президента Радев да свика Консултативен съвет за национална сигурност по теми демографска катастрофа и бедност", каза лидерът на БСП.

За нас, по вътрешни теми трябва да се търси национално съгласие за демографската катастрофа и за обедняването на българските граждани. По външни теми ние също ще търсим и подкрепяме национално съгласие по тема национална сигурност и по тема председателство на ЕС.

Радев е приел предложението за свикване на КСНС, но той ще прецени кога ще го направи, допълни Нинова.

На въпрос на БНТ дали е повдиган въпросът за участието на Деница Златева в кабинет на Борисов, Нинова отново заяви, че БСП няма да участва в голяма коалиция заради различията на програмите, което означава и персонално участие на членове на политическата партия.

На въпрос дали БСП ще се разцепи заради напускането на Георги Гергов, Нинова заяви, че решението е взето на Национален съвет чрез подадената оставка на Гергов и този въпрос за тях е приключен.


Президентът Румен Радев започна консултациите с ПГ на ГЕРБ

Президентът Румен Радев започна консултациите с ПГ на ГЕРБ

В сградата на президентството влязоха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и заместник-председателят на партията Цветан Цветанов. В съответствие с Конституци...

БСП и ГЕРБ на консултации при президента Радев

БСП и ГЕРБ на консултации при президента Радев

Президентът Румен Радев проведе консултации с ПГ на ГЕРБ и "БСП за България". В съответствие с Конституцията президентът провежда консултации с парлам...