НОВИНИ

Корнелия Нинова призова за предсрочни избори възможно най-скоро

БСП лява България потвърдихме отново позицията си, че 43 НС не може да гарантира стабилност и предлагаме по-бързо да се върви към предсрочни избори. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг, след като върна връчения ѝ от президента Плевнелиев проучвателен мандат за съставяне на правителство. Държавният глава е заявил пред лидера на левицата, че най-вероятно в понеделник ще връчи третия мандат на Реформаторския блок.

bnt avatar logo
от БНТ
10:50, 07.12.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Корнелия Нинова е призовала държавния глава да ускори връчването на третия мандат, за да се върви към предсрочни избори възможно най-скоро.

Бавенето в момента не гарантира стабилност, а обратното. Макар и в оставка, правителството възлага обществени поръчки за 1 млрд. 400 млн. лева, назначават се кадри по високите етажи на властта, посланици в чужбина. Избор на еврокомисар и следващ главнокомандващ на армията трябва да се оставят за следващо служебно правителство на избрания за президент Румен Радев или на редовно правителство, заяви Нинова.

;

По думите ѝ, още в началото на това НС от БСП са заявили, че не биха участвали в съставянето на правителство с 38 депутати. Ще поискаме по-голямо доверие в следващото народно събрание. Когато имаме възможност с повече депутати, ще изпълним това, което сме обещали, коментира Корнелия Нинова.

На въпрос за общ служебен кабинет между Плевнелиев и Радев, Нинова заяви, че новоизбраният държавен глава е предпочел да не участва в такава процедура. Ние уважаваме решението на Радев и напълно го подкрепяме, каза още лидерът на БСП.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва делото срещу бездомника, подпалил тютюневите складове в Пловдив
Започва делото срещу бездомника, подпалил тютюневите складове в Пловдив
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателно-процесуалния кодек
Депутатите приеха на първо четене промени в Наказателно-процесуалния кодек