НОВИНИ

Корнелия Нинова вижда "политически удар" в разследването срещу депутати от БСП

Разследването срещу депутати от БСП не ни притеснява вярваме в тяхната невинност. Това заяви в студиото на „Панорама“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. В разследването тя съзира „политически удар“. Тя намекна, че един от разследваните депутати - Елена Йончева - има данни за корупция в строителството, които предстои да изнесе наяве.

bnt avatar logo
от БНТ
21:52, 09.11.2018
Чете се за: 01:02 мин.
У нас

Разследването срещу депутати от БСП не ни притеснява вярваме в тяхната невинност. Така коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова разследването на прокуратурата срещу двама депутати от групата на БСП - Елена Йончева и Георги Михайлов. Тя съзря в това „политически удар срещу разследващ журналист“:

Корнелия Нинова, председател на БСП: Обвиняват Елена за пране на пари около КТБ. От кога се разследва КТБ? От две години и нещо. Защо сега се предприемат тези стъпки? След като Елена разкри кум гейт в Хасково и Делян Добрев отговори с тези нападки. След като направи филм за оградата. След като се зае с разследване на строителството на пътищата.

Тя допълни, че насърчава Елена Йончева да продължи разследванията си, като намекна, че следващите дни депутатът от БСП е възможно да обяви в следващите дни разследване за корупция в строителството.

;

В обвиненията срещу Георги Михайлов Корнелия Нинова видя реакция на активността му покрай скорошния вот на недоверие за сферата в здравеопазването.

Корнелия Нинова, председател на БСП: Как никой две години не забеляза, че имаме професор Михайлов в групата? В момента, в който дойде вотът на недоверие за здравеопазване и той стана острието, което започна да изнася факти за състоянието на здравната система, изведнъж му поискаха имунитета за години назад.

Нинова цитира премиера Борисов, че „кворумът е работа на мнозинството“ и опозицията не може да участва във вдигането на данъците на колите, например.

;

По думите на Корнелия Нинова, предложенията на БСП за Бюджет 2019 дава мерки за борба с бедността и подобрява системата на здравеопазването. Тя го определи като „промяна на модела, облечена в числа“.

„Не виждам да водя война с някого“, коментира Корнелия Нинова предположенията за вътрешни напрежения в БСП. Тя призна, че в партията има хора, които искат да се върне „старото положение“.

БСП запазва доверието на гласувалите в партията, заяви Корнелия Нинова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой е истинският връх Шипка? – историята на една грешка
Кой е истинският връх Шипка? – историята на една грешка
Времето през почивните дни: Слънце в Западна България, облаци в източните райони
Времето през почивните дни: Слънце в Западна България, облаци в източните райони