НОВИНИ

Коронавирусът е вече и в Германия

Продължава разпространението на опасния коронавирус. В Германия вече потвърдиха първия случай на заразен с пневмонията. Четирима души са хоспитализирани в Чехия, но до момента не е потвърдено дали са заболели от коронавируса. Броят на жертвите продължава да се увеличава и вече достигна 106 души. Заразените са над 4500, като според китайските власти повече от 900 души са в критично състояние.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
06:13, 28.01.2020 (обновена)
24117
Чете се за: 00:36 мин.
По света

30 области в Китай са с повишени нива на сигурност, заради разпространението на коронавируса. Задължително е носенето на маски, препоръчва се да не се излиза, освен при крайна необходимост, спират се и транспортни връзки. Вече е потвърден и първият смъртен случай в столицата Пекин.

По-голямата част, обаче, продължават да са в 11-милионния град Ухан, който остава затворен за света. Хората получават доставки на храна и стоки от първа необходимост. Властите скоро ще отворят нова болница, където няколко хиляди души ще бъдат лекувани.

Яо Йахуи, зам.-ръководител на Националната здравна служба: 10 хиляди болнични легла ще бъдат разкрити съвсем скоро, за да могат да бъдат хоспитализирани тези, които са заболели и тези, за които има съмнения, че са носители на вируса.

Германия стана поредната европейска държава, в която има потвърден случай на заразен с коронавируса. Пациентът е настанен в болница в провинция Бавария и състоянието му е стабилно. Все повече държави изпращат самолети, които да приберат техните граждани от Китай.

Китайски учени успяха да изолират вируса и продължава разработването на ваксина срещу коварната болест.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев с отчет за третата година от встъпването му в длъжност
Президентът Радев с отчет за третата година от встъпването му в длъжност
Прокуратурата повдига обвинения на задържаните след сблъсъците пред МРРБ
Прокуратурата повдига обвинения на задържаните след сблъсъците пред МРРБ