НОВИНИ

Кортеж на абсоловентите от ФСБ

Випускници от академията на руската Федерална служба за сигурност предизвикаха скандал, след като устроиха зрелищно шествие с черни джипове по улиците на Москва. Абсолвентите бяха обвинени в измяна към Родината - вижте защо в репортажа на Тоня Димитрова.

Тоня Димитрова
от Тоня Димитрова
16:40, 04.07.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

30 черни джипа Мерцедес Гелендеваген - същите като тези, които в миналото за първи път са доставени за СС в нацистка Германия. В продължение на 3 часа те се гонеха по улиците на Москва, надуваха клаксони, нарушаваха правилата на движение. Шествието е организирано на 21 юни по повод завършването на последния випуск на академията Федералната служба за сигурност. Минувачи безпрепятствено снимат бъдещите руски шпиони, разузнавачи и секретни агенти.

Гонката е заснета на ефектно видео, което запечатва и лицата на всички участници, а в социалните мрежи е публикувана снимка с имената и фамилиите на всички абсолвенти. Видеото провокира проверка за нарушенията на правилата за движение и лавина от критики. "Какво ни показва това, че от академията на Федералната служба за сигурност излизат безотговорни и безразсъдни офицери, които повече приличат на бандити от 90-те години - пишат руски блогъри. Генерал-майор Александър Михайлов от Федералната служба за сигурност заяви, че фактът, че те разкриват самоличността си и лицата си е измяна към родината. Беше повдигнат дори въпроса за уволнение на целия випуск.

;

Кремъл не вижда повод да коментира информацията за шествието на черните джипове, заяви прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков. Понастоящем в Академията на федералната служба работят 40 академици, над 100 професори и доктори на науките, над 400 доценти и кандидати на науката. В нея се подготвят кадри не само за федералната служба за сигурност, но и за разузнаването, министерство на отбраната и други ведомства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тероризмът взе десетки жертви по света през последните дни
Тероризмът взе десетки жертви по света през последните дни
Чартърните полети от Русия за Турция ще бъдат подновени от 7 юли
Чартърните полети от Русия за Турция ще бъдат подновени от 7 юли