НОВИНИ

Корупционна СРС афера с българска следа тресе Северна Македония

Българска следа се прокрадна в огромен корупционен скандал, който тресе втора седмица Северна Македония. В т. нар. афера "Рекет" става въпрос за изнудването на северномакедонски бизнесмен.

bnt avatar logo
от Владимир Перев - журналист
22:56, 12.08.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Северна Македония се тресе от корупционния скандал "Рекет" с главно действащо лице бизнесменът Йордан Камчев. Срещу него се води дело за злоупотреба с пари, неплащане на данъци и други финансови измами.

Според медиите в западната ни съседка, съдебните органи и представителите на спецпрокуратурата са поискали подкуп от няколко милиона евро, за да освободят бизнесмена от всички тези обвинения. Главен посредник в сделката е известният шоумен и собственик на телевизия Боян Йовановски, познат като Боки 13.

Изплащането на сумата е заснето със СРС, а записите бяха публикувани в италианския вестник "Ла Верита", близък до външния министър на страната Матео Салвини. След като аферата гръмна публично, в нея бяха замесени имената на редица македонски политици, включително и премиера Зоран Заев.

Любопитна подробност е, че освен най-богатият човек в Северна Македония, Йордан Камчев е български гражданин и собственик на болница "Токуда". Преди време той е бил предложен за почетен консул на България в Северна Македония, обаче предложението не е прието от съседната ни страна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Продължава гасенето на пожара в Хасковско
Продължава гасенето на пожара в Хасковско
Мъж и дете са в неизвестност след кално свлачище в Швейцария
Мъж и дете са в неизвестност след кално свлачище в Швейцария