За кошмарно пътуване ни сигнализираха пътници по линията Лом-София в рубриката ни My news. Забавяне с близо два часа изнерви пътуващите. Те разказаха, че в автобуса е имало правостоящи заради презастъпване на билетите. Места, купени преди седмици, се оказали продадени на други пътници.

Вижте още от свидетелските разкази пред камерата на "По света и у нас".

Автобусът тръгнал от Лом, а на спирката в Монтана се оказало, че има повече пътници отколкото места. Няколко човека се наложило да се возят прави между седалките, затова една от пътуващите подала сигнал в полицията и автобусът бил спрян за полицейска проверка, разказват пътници.

На гарата във Враца чакали близо 2 часа, за да дойде още един автобус, но вместо него се появил лек автомобил, който превозил няколко от най-бързащите пътници.

Купила съм си билет 28 дена предварително, за да отида до Монтана и да се върна - в следващия момент се оказва, че няма места в рейса! В Лом качили повече пътници, в Монтана продъжлават да продават билети! Има хора с деца, които са си купили предварително билети преди 5 дена и не може да се качим в рейса и да си дойдем в София, в 16 часа да пристигнем!
Жената стоеше долу на стъпалата, тази жена със запазено място и билет!
Претоварване в билетите и съответно изчакване на Враца, за да разтоварят клиентите.
БНТ: И колко време закъснение?
Около час-час и половина вече.

Заради закъснението жената, изпратила ни снимките, изпусна самолетния си полет от София и се закани да търси отговорност от автобусната фирма. Шофьорът категорично отрече версията на пътниците.

БНТ: Казаха ни, че някои от пътниците са били извозвани с частен автомобил, червен "Опел"?
Шофьор: Това изобщо не е вярно!
БНТ:Хората са стояли и тук на стълбите ни казаха пътниците..
Шофьор: Една колежка, наша касиерка седя на тази седалка.
БНТ: И не е имало правостоящи?
Шофьор: Не е имало правостоящи.

По телефона управителят на фирмата-превозвач заяви, че първо ще се запознае със случая, а след това ще коментира. След този разговор, колкото и да опитвахме, вече не успяхме да осъществим контакт с него.