НОВИНИ

Космическият кораб "Прогрес МС-06" беше успешно изведен на орбита

Товарният космически кораб "Прогрес МС-06" беше успешно изведен на орбита на курс към Международната космическа станция, предаде ТАСС. "Отчетено е отделянето на космическия кораб от третата степен на ракетата носител "Союз-2.1а", каза представител на руския Център за управление на полетите.

bnt avatar logo
от БТА
14:06, 14.06.2017
Чете се за: 00:31 мин.
Още
космическият кораб прогрес беше успешно изведен орбита

По думите му "Прогрес МС-06" е разгънал антената и слънчевите си батерии, след отделянето от ракетата.
Ракетата "Союз-2.1а" беше изстреляна от космодрума Байконур. След отделянето от нея "Прогрес МС-06" ще продължи в автоматичен режим полета си към МКС две денонощия. Скачването е предвидено за 16 юни 14:42 ч.

Доближаването на кораба до МКС и скачването с модула "Звезда" ще е в автоматичен режим, но контрола на автоматичните системи ще осъществи намиращия се на станцията руски космонавт Фьодор Юрчихин.

На борда на товарния кораб има около 2,4 тона товар - 620 килограма гориво за зареждане на МКС, 47 килограма компресиран въздух в цилиндри, 420 литра вода в резервоари, 351 килограма контейнери с хранителни дажби и пресни продукти. В допълнение към традиционните хранителни продукти, космонавтите ще получат 15 килограма ябълки, лютивка, горчица и колбаси.

Сред научната апаратура на борда на "Прогрес МС-06" има наноспътници, които ще бъдат ръчно изведени по време на излизането на космонавтите в открит космос през август.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Излюпиха се първите пеликанчета в Природен парк Персина
Излюпиха се първите пеликанчета в Природен парк "Персина"
Поне шестима души са загинали в лондонския пожар
Поне шестима души са загинали в лондонския пожар